Onkyo tx-nr828 bekapcsolás után kikapcsol.

A védelem lekapcsolja az erősítőt.

HIBA JELENSÉG:  Bekapcsolás után néhány másodperccel lekapcsol az erősítő.

HIBA OKA: Több hiba is okozhat ilyen jelenséget. Az egyik közöttük a végfok meghibásodása. Ezen meghibásodás egyik oka a használati idő során egy gyártás során használt technológia hibát okoz

JAVÍTÁS: A hiba legtöbb esetben javítható, a hosszabb idő a hiba helyének behatárolása, majd nagyon óvatosan javítani a hibát. Ha szükséges a végfok hibás alkatrészeinek cseréje.

Onkyo Nincs hang, nem kapcsolja a hangszórókat.

ÉRINTETT ERŐSÍTŐK: Tx -SR 707; TX-NR 707-5007, 708-5008, 509-5009, 414-818, 1010 – 5010. 626 – 828

HIBA JELENSÉG:  Az erősítőnek nincs hangja, egyes típusoknál nem jelenik meg a hangszóró ikon. Végfok relék nem húznak be. A hiba néha fokozatosan jön elő, előfordulhat hogy 10-20 perces várakozás után megszólal.

HIBA OKA:  A hibát egy korán elöregedő chip hibája okozza. Nem a melegedés az első ok, hanem a használati szokásoktól függ.  A hiba hamarabb jelentkezik, ha HDMI és NET kontroll funkciók használatban vannak. Ilyen esetben ez a chip kikapcsolt állapotban is üzemben van.  Egyes típusoknál a halvány kijelző ikon, vagy sárga led jelzi az üzemet. Előfordulás: 1500- 15000 óra között, használattól függően

JAVÍTÁS: Hibás alkatrészek cseréje. Egyéb beállítás. Vannak már tartósabb alkatrészek.

FIGYELMEZTETÉS: 

Ne melegítsd a panelt, ne tedd sütőbe, ne tedd halogénlámpa alá,  Olyan károkat okozol, mely után a javítás nem biztos, hogy lehetséges lesz.

Ne tegyél ventilátort a készülékbe, nem használ.

Onkyo Tx-NR609 Melegedés, Ventilátor

A típus ventilátora csak túlmelegedés, és nagyobb teljesítmény esetén kapcsol be. Csendes lassan forgó ventilátor. Meghibásodás igen ritka. Nem szabad állandóra kötni, mivel a végfokoknak egyenletes hőmérséklet a jó. A végfokok függőleges panelje kis hangerőnél is melegszik. Ez így természetes. Sok üzemórát bír. A kis fémlemez további hűtése hosszú távon javíthat a panel egyenletes melegedésén, mire ez gondot okoz teljes felújítás szükséges. A HDMI chipek meghibásodása melegedés miatt nem jellemző erre a típusra.